Hurup

Hurup er hovedstaden i Sydthy - en driftig handelsby med en række dagligvarebutikker, specialforretninger og små og store virksomheder. Desuden har byen et flot svømmebad med vandrutschebaner, sauna, massage og alt hvad børn og andre livsnydere kan begære af faciliteter samt et nyt kurbad med tilbud om alt i wellness. I sommersæsonen er her torvedag hver mandag, hvor man næsten trænges om pladsen på gågaden. Hurup's historie er ikke lang, men til gengæld kan byen prale af en forrygende udvikling: Sidst i 1800-tallet var Hurup en ydmyg samling småhuse, men så kom jernbanen! I 1882 blev banen anlagt med stationsbygning i Hurup, og så kom der skub i foretagendet. 

Hurup er vokset med stormskridt og har hele tiden lagt sig i selen for at være først med det bedste. Kommer man ad hovedvej 11, kan man ikke undgå at betages af de store fabriksbygninger, der rummer vinduesfabrikken Ideal Combi. Denne og naboen Huma Madrasser har været med til at gøre byen kendt, såvel som skaffet mange arbejdspladser til egnen.

Byens vartegn blev indviet i 1984. Det er kunstneren Erik Nyholms syv meter høje stentøjssøjle i klar blå keramik med halvmånetegn og ord. Hvert år i efterårsferien får hele Sydthy sig en en ordentlig saltvandsindsprøjtning på kulturområdet. Da kører nemlig "Kulturekspressen", som sætter liv og bevægelse i alle institutioner, forretninger, privatpersoner og naturligvis de mange udøvende kunstnere. Dette kulturelle festfyrværkeri byder på musik, teater, billedkunst, kunsthåndværk, dans, opvisninger, udstillinger og alt hvad man overhovedet kan finde på for at udfolde kreativiteten og kunsten.
 
Læs mere om Hurup HER.
 
Agger Havn Feriecenter | CVR: 30482875 | Agger Havn Feriecenter 1A, 7770 Vestervig - Danmark